Category: Ratna.NL

Ratna.NL & IMO (Israël & Midden-Oosten) Blog

April 10th, 2006
Beste lezers, De reden dat ik hier al een tijdje geen artikelen heb geplaatst, is dat ik sinds februari een nieuwe Nederlandstalige blog heb op IMO (Israël & Midden-Oosten) Blog. Op Ratna.NL zijn daarom voorlopig geen nieuwe berichten te verwacht… more »

Open brief aan Abu Jahjah

February 7th, 2006
Beste Abu Jahjah, In reactie op de voor moslims beledigende cartoons waarop de Profeet stond afgebeeld onder andere met een bom in zijn tulband besloot je met gelijke munt terug te betalen. Of, in je eigen woorden gezegd, je wilde de grenzen van onze v… more »

Israël in de Nederlandse media

January 10th, 2006
Lang geleden, toen ik mijn eerste stapjes op deze wereld zette, waren er autoloze zondagen omdat het kabinet Den Uyl wapens naar Israël had gezonden voor de Yom Kippur oorlog in 1973, en de Arabische Liga dit afstrafte met een olieboycot. Veel mensen ha… more »

Pijlen op Israël

January 3rd, 2006
"Waarom richt je je pijlen toch altijd op mensen die het voor de Palestijnen opnemen?" wilde iemand onlangs weten. En passant werd mij verweten deel uit te maken van de 'Israël lobby', een woord dat negatieve associaties oproept met duistere achterkamer… more »

Het grootste struikelblok is Israël

November 25th, 2005
"Het grootste struikelblok is Israël" kopt een artikel in de Groene Amsterdammer van 17 november. Het is niet geschreven door een Palestijn die dagelijks de vernederingen bij checkpoints moet ondergaan en wiens broer in een Israëlische gevangenis zit. S… more »