« Het grootste struikelblok is IsraëlVan Agt een Vriend van Israël?? »

4 comments

Comment from: ratna [Member] Email
ratnaGretta Duisenberg genuanceerd?? Laat me niet lachen. Een van mijn -en met mij vele anderen- kritiekpunten op haar is juist dat zij iedere nuance ontbeert en zo ontzettend eenzijdig naar het conflict kijkt. Het is -wat mij betreft- inderdaad moeilijk om kritiek op Israel te hebben als dat gepaard moet gaan met vergelijkingen met de nazi's en kwetsende opmerkingen over joden. Zeg nou zelf: is de opmerking over de annexatie van Zuidse restaurants niet ver beneden alle peil? Het is vervelend als zij niet meer normaal uit eten kan gaan, maar ik vind het erger voor al die joden die zij al jaren kwetst met haar opmerkingen, mensen die vaak familie hebben verloren in de oorlog. Als je je zo vijandig naar een bevolkingsgroep opstelt, kun je enige vijandigheid terug verwachten.
Overigens is Israel een van de meest bekritiseerde landen ter wereld en is het 'taboe' om harde kritiek op Israel te kunnen uiten al minstens duizend keer gebroken. Ikzelf ben het ook niet met alles wat Israel doet eens, maar ik vind wel dat we oorzaak en gevolg niet moeten omdraaien. De bezetting is een gevolg van Arabische agressie en de muur en checkpoints zijn een gevolg van de tweede intifada. Tegenwoordig ben je (zeker binnen linkse kringen) vaak juist een 'zwart schaap' als je er zo over denkt, en het voor Israel durft op te nemen.
13-11-05 @ 18:14
Comment from: ratna [Member] Email
ratnaExcuses, de oorspronkelijke reactie werd per ongeluk gewist bij het blokkeren van spammers! Hier istie:

Verzonden: zondag 13 november 2005 18:37
Author: Dieke Brockhus
Email: pietjepuk-at-hotmail.com

Comment:
"Als zij een moment uit haar slachtofferrol zou vallen, zou zij verbaasd moeten zijn dat ze niet allang is veroordeeld voor anti-Semitisme." Hier ben ik het grondig mee oneens. Ik denk dat Gretta géén antisemiet is, zoals ze in het tv programma ook zei. Ze was zeer genuanceerd. Dit in tegenstelling tot het bericht wat op deze site staat. Het is -zoals ze zelf ook zei- erg moeilijk om kritiek te hebben op Israel omdat je meteen als antisemiet in de hoek kan worden gezet. Zoals hier gebeurd. verder vind ik het echt heel lullig geschreven. Ze kan inderdaad niet uit eten als ze dat wilt, in ieder geval niet zonder kwetsende opmerkingen te krijgen en uitgescholden te worden. Eigenlijk zou ik hier niet op moeten reageren, het is -vrees ik- praten tegen een muur. Maar hopelijk vergis ik me en zet dit een beetje aan tot denken en nuancering. Je kunt het eens of oneens zijn met Gretta, maar met dit soort teksten kwets je onnodig mensen. Gretta zet zich in voor de onderdrukte palestijnen zonder alles zwart/wit te zien. Dat laatste is niet aan iedereen besteed.
16-11-05 @ 23:03
Comment from: corina boosten [Visitor]
corina boostenlieve gretta.
ik vindt je een heel lief mens met een goed hart.en ik vindt het geweldig dat je je zo in zet voor de mensen in het midden oosten.en ik vindt dat je gelijk hebt heel veel liefst van corina uit nederland
06-01-06 @ 13:06
Comment from: corina boosten [Visitor]
corina boostenlieve gretta.
ik wou echt met jou mee doen.en ik vindt ook dat ze de palesteine hun eigen land moeten geven.ook vindt ik het heel erg wat zich afspeelt in irak.weet je gretta die amirikanen.zitten alleen achter de olie aan.hoe veel onschuldige mensen moeten nog sterven.ik sta aan je zij.heel veel liefst van mij corina.en een dikke kus.
06-01-06 @ 13:12